Tarihçemiz

Tarihçemiz

       Okulumuzun tarihi çok eskilere gitmemektedir. Önceleri Çukurkuyu Beldesi'nde okul olarak sadece Çukurkuyu İlköğretim Okulu eğitim-öğretim vermekteydi. Daha sonra beldemiz yerleşim olarak genişlediği ve nüfus yoğunlaştığı için yeni bir okula İhtiyaç duyulmuştur.

08.03.2023 83


       Bulutlu Mahallesi'nde bir okul daha açılmasına karar verilmiştir. 1985 yılında okulumuzun ön tarafında çam dikili alana iki derslikli bir okul yapılmış. Bulutlu İlkokulu hizmete açılmıştır.Bu iki derslik ihtiyaca cevap vermediği için 1987 yılında şu anda okulun ön tarafında bulunan derslik ilave edilerek üç dersliğe çıkarılmıştır.
       Mahallemizde bulunan Çukurkuyu Ortaokulu 12/09/1995 tarihinde kapatılarak Yalnızbağ Köyü' ne taşındığı için okulumuzun arka tarafında bulunan üç derslikli Ortaokul binası da okulumuza bırakılmış ve böylece derslik sayısı altıya çıkmıştır. Okulumuzun adı Çukurkuyu Fatih İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.
       1998-1999 öğretim yılında valilik onayı ile okulumuza 6. sınıf açılmıştır. 1992 depreminden sonra beldemiz Serhat Yurtbaşı Mahallesi' ne yapılan toplu konutlar ve Kelkit ilçesinden beldemize göç eden aileler nedeniyle öğrenci mevcudunda her yıl artış olmuş ve mevcut binalar yetersiz kalmıştır.
       2000 yılında bakanlık tarafından okulumuz bahçesine 8 derslikli MLO 240 öğrencilik tip projeli bir okul yapılmasına karar verilmiştir. Okulun inşaatı 2000-2001 eğitim-öğretim yılında tamamlanarak dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin BOSTANCIOĞLU tarafından 5 Ekim 2001 tarihinde açılışı yapılmıştır.